شیت گسکت کاغذی
شیت گسکت کاغذی ، انعطاف پذیری بالایی دارد. این گسکت ها با استفاده از گلیسیرین، الیاف خشک و گیاهی تولید میشوند. از شیت گسگت کاغذی جهت آب بندی درزهای اتصالات مکانیکی، در صنایع پتروشیمی، انتقال آب، فراوردههای شیمیایی و تمام صنایعی که نیازمند آب بندی و درزگیری قطعات در حال اتصال هستند، استفاده میشود. از کاربردهای دیگر این محصول می توان به استفاده در صنایع خودروسازی، قایق سازی، پمپ و سانتریفیوژها نیز اشاره کرد. استفاده از شیت گسکت کاغذی در ساخت و تولید جعبههای ضد حریق، ایستگاههای جایگاه سوخت از اهمیت بالایی برخوردار است.
آشنایی با انواع گسکتها
به طور کلی گسکت ها محصولاتی مکانیکی هستند و بر روی سطح اتصالاتی که در تماس با یکدیگر هستند قرار میگیرند تا از نشت و خرج مواد سیال و گازی درون محفظهها جلوگیری به عمل بیاورند. گستکها خاصیت پوشانندگی دارند و با قرار گرفتن بر روی منفذهای بین دو شی در حال اتصال، باعث آب بندی بیشتر و افزایش مطلوبیت درزگیری میگردند. این کالا به طور کلی در شرایط دمایی بسیار بالا و تحت فشار زیاد دارای عملکرد مفید است. به همین علت در صنایع بسیار زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به این که هر صنعت دارای فعالیت، شرایط و تولیدات متفاوتی است، مواد به کار برده شده در ساخت گسکتهای پوششی نیز گوناگون و گسترده میباشد.
گسکتها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از آنها به صورت تخصصی در چند حوزه از صنعت فعالیت میکنند و در دسته های زیر قرار میگیرند:
-گسکتهای فلزی
-گسکت غیر فلزی و شیت گسکتها
-گسکت نیمه فلزی-غیرفلزی
گسکتهای پوششی هر کدام بسته به نوع اتصالاتی که در آن به کار میشوند دارای اشکال مختلفی هستند. کاربردیترین اشکال مصرفی به صورت مارپیچی، چند لایه، رینگی هستند که با داشتن سطوحی تخت یا برجسته تولید میشوند.
گسکتهای فلزی به دلیل پوشانندگی با متریالهایی مانند استیل، فولاد، تیتانیوم و آلیاژهای مقاوم دیگر در صنایع شیمیایی، ساخت قطعه های فلزی ماشین آلات، کشتیسازی، خودروسازی، صنایع نظامی، نیروگاهی و حتی در تولیدات ماهوارههای فضایی در مطالعات هوا و فضا کاربرد فراوان دارند.
گسکتهای فلزی به دلیل اینکه سطح زیر و روی آن ها با آلیاژهای قوی پوشانده شده است دارای تراکم سطح و ظرفیت دمایی بسیار بالایی میباشند و ظرفیت تحمل فشار آن ها نسبت به انواع دیگر بسیار زیاد است.
گسکتهای نیمه فلزی مانند گسکتهای فلزی دارای استقامتی مطلوب در برابر دمای بالا میباشند اما نسبت به گسکتهای فلزی مقاومت کمتری تحت فشار زیاد از خود نشان میدهند. با این حال انتخاب این محصول در صنایعی که دارای شرایط دمایی و فشار هماهنگ با این نوع از محصول میباشد، گزینه مطلوبی است.
گسکتهای غیر فلزی که شامل روکشهایی از الیاف خشک مانند لاستیکی، فایبرگلاس، شیشه و کاغذ هستند، در دسته سوم از این تقسیم بندی قرار میگیرند. از مهمترین انواع گسکت غیر فلزی میتوان به شیت گسکت کاغذی، گسکت آرامید فارمد، گسکت الاستومر و گسکت فایبرگلاس اشاره نمود.
ویژگیهای شیت گسکت کاغذی
شیت گسکت کاغذی از نوعی ورق ضد روغن که معمولا از جنس سلولز میباشد، تولید میشود. برای تولید این کالا، لایههای مقوای نسوز را تا حد امکان فشرده سازی میکنند تا بتواند در برابر فشار زیاد مقاومت بالایی از خود نشان بدهد. این گسکت تحمل دمایی تا 250 درجه فارنهایت را دارد؛ به همین دلیل استفاده آن در صنایعی که نیازمند حرارت بالاتری از این مقدار هستند، توصیه نمیگردد. برای محصولاتی که نیازمند فشرده سازی بیشتر هستند از ورق های چوب پنبه ای استفاده میکنند زیرا محدوده دمایی ورق چوب پنبه و گسکت کاغذی مشابه یکدیگر هستند.
مزایای شیت گسکت کاغذی
استفاده از گسکت کاغذی، تقریبا در تمام صنایع کاربرد دارد. این محصول به دلیل اینکه ارزان ترین قیمت در بین انواع گسکتها را دارد از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. همچنین به دلیل اینکه بافت تولید آن از الیاف سلولزی تشکیل شده است، مورد تایید افرادی که به حفاظت از محیط زیست اهمیت میدهند قرار گرفته است. به دلیل سهولت در تولید سایز و ضخامت گوناگون گسکت کاغذی و در دسترس بودن آن باعث شده تا دارای خواهان زیادی باشد.
شرایط انتخاب شیت گسکت کاغذی مناسب
قبل از انتخاب و خرید گسکت کاغذی باید به نکاتی توجه کرد که در زیر به صورت مختصر شرح داده شده است:
مایعی که نیاز به آب بندی دارد باید میزان ویسکوزیته و سازگاری آن با نوع گسکت هماهنگی داشته باشد تا در زمان نصب در بین اتصالات از نشتی و نفوذ مواد به خوبی جلوگیری کند.
یک گسکت خوب باید به خوبی بتواند تحت فشار معین شده از خود مقاومت نشان دهد و بدون خم شدن و پیچ خوردن به کار خود ادامه دهد.
از نکاتی که باید به آن اشاره کرد این است که، یک گسکت خوب علاوه بر اینکه باید دارای دوام و مقاومت باشد، توانایی تعویض آن هم نیز باید آسان باشد تا در شرایط اضطراری دچار به وجود آمدن مشکل نگردد.
گسکت کاغذی مناسب در برابر فرسایش، نفوذ و لانه گزینی موجودات زنده و تغییر شکل دادن دارای مقاومت است و از آن جلوگیری به عمل می آورد.
برای انتخاب یک گسکت کاغذی باید توجه داشت تا در تماس با مواد خورنده از بین نمیرود و دارای انعطاف پذیری بالا باشد تا در صورت کار کردن تحت فشار بالا بتواند به راحتی شروع به حرکت کند.
در این محتوا با شیت گسکت کاغذی و کاربرد آن در صنایع آشنا شدیم. برای اطلاعات بیشتر درباره محصولاتی مرتبط که دارای کارایی مشابه، اما تحت شرایطی متفاوت هستند دعوت میشود تا ورق آزبستی، ورق بدون آزبست، ورق گرافیتی، ورق میکا و گسکت چوب پنبهای را با هم مطالعه کنیم.
جهت استفاده در: پمپها و سانتریفیوژها کاربرد در: صنایع نیروگاهی
نام محصول
شیت گسکت کاغذی (Paper Sheet Gasket)
ویژگی در تولید
گسکت کاغذی از الیاف خشک و گیاهی که به آن سلولزی میگویند، تولید شده است و جهت درزگیری و آب بندی اتصالات در فضای خالی بین دو شی قرار میگیرد تا از نفوذ و نشتی مواد به خارج از آن جلوگیری به عمل آورد.
مشخصات
ساخت ابزارهای مخصوص خودرو، قایق، کشتی، قطار
آب بندی مخازن نگهداری مایع
درزگیری واشر و شیرآلات مکانیکی
تولید جعبههای ضد حریق
عایق و درزگیری خطوط انتقال
آب بندی پمپها
استفاده برای تولیدات شیمیایی که دارای حرارت دمایی مناسب با گسکت هستند
موارد استفاده
صنایع ساختمانی
کارخانجات، سدسازی،
صنایع شیمیایی
خطوط انتقال
صنایع خودروسازی، قایق سازی، کشتیرانی، قطار و قطعات ماشین آلات کشاورزی
صنایع تصفیه آب و مواد
سایر توضیحات
این محصول دارای ظرفیت گرمایی تا 200 درجه فارنهایت میباشد. جهت کار در فشار زیاد ورق آن را بسیار فشرده میکنند. همچنین ارزانترین گسکت موجود در صنایع است و در بازار قابلیت دسترسی بالایی دارد. از نفوذ مواد به دلیل این که از مقوای ضد روغن و نسوز تولید شده است، به خوبی جلوگیری میکند. به دلیل بافت گیاهی آن به محیط زیست آسیب نمیرساند و آلودگی کمتری نسبت به انواع مشابه تولید میکند